Navštíveno 3522x

Prosím zkušené o radu. Chci provést upgrade sat kompletu (resp. jsem nucen), jelikož budu provádět výměnu staré SkyLink karty za novou (IRDETO). Takže bych vyměnil přijímač za nějaký HD a chci přidat resp. vyměnit LNB konvertor, abych mohl chytat dvě družice.
Požadavky na přijímač nejsou v podstatě žádné, hlavně aby fungoval. Nepotřebuji nahrávání ani možnost připojení USB disku apod., na telku se díváme minimálně, takže fakt jen, aby to fungovalo. Koukal jsem např. na tento Telefunken DVB-S 20 (
[ Link ] )
Požadavek na LNB je taky jen, aby to normálně fungovalo. Takže nevím, jestli stačí nějaký levný jako tohle (
[ Link ] ) anebo si připlatit (
[ Link ] ). Jo, stačí mi z LNB jeden výstup.
Díky za rady. Vzhledem k malému využití je cena rozhodující, ale zase nechci nefunkční šrot.
Mrkni na Optibox Pony, za tu cenu super. Jako monoblok LNB bych určitě koupil tohle
[ Link ] pokud je moc drahý, tak je to potom úplně jedno který LNB koupíš, většina je stejně vyráběná v jedné čínské fabrice, tím ale neříkám, že jsou špatné, určitě budou fungovat taky :-)
dal jsem na radu Squere a minulej tyden jsem koupil Optibox Pony. Jsem nadmiru spokojen. Taky jsem chtel levnej stroj co bude umet HD. nahravani na HDD je uz jen bonus a hodne prijemnej . Jinak nemam s Ponym zadny problemy. vse maka jak ma
jestli se muzu prizivit na tematu (doufam ze sestikule promine). Momentalne premyslim nad porizenim HD satelitu, pac mi momentalni poskytovatel zrusil Discovery a tak sem tu TV zrusil. Nasel sem jinyho, kterej Discovery v nabidce ma a posila to prave pres satelit (montujou svuj) a me napadlo ze pokud bych si koupil svuj talir a svuj reciever esli existuje nejakej kde muzou byt dve karty jedna pro skylink (cz programy) a jedna pro tu mistni Digi TV (norsky programy). A nebo jestli je mozne jednu kartu fouknout primo do TV (sem ji zezadu vokukovat tak tam nejakej takovej slot je). Sem na tohle uplna guma takze ani nevim co mam hledat na netu. Takze kdyby byl nekdo od ty dobroty a napsal esli to jde a pak teda jak nebo nejde. :-) Diky
Discovery je i přímo u Skylinku, tuším hned v balíčku Multi a pak je tam někde i v HD kvalitě
Šestikule: Ohledně přijímače bych se nebál zmíněného Optiboxu pony, nebo Topfieldu SBI 2050. Pokud by jsi chtěl špičku, tak Technisat (krom SIR boxu)... Z LNB jednoznačně Inverto, GSka dost zlobí.
kadel21: Ty žiješ v Norsku? Pokud v ČR, tak Digi TV jsou rumuni a mají karty spárované s tím jejich boxem, takže použití jinde není možné a tím pádem by jsi musel mít dva receivery. Slot v TV na CAM mudul má dbeska každý TV, která má pouze DVB-T příjem. Aby jsi mohl připojit parabolu k televizi, musí mít DVB-S tuner a to mají většinou jen nejvyšší modely od dané značky. Takže se podívat do manuálu co za tunery ta TV má.
Jinak DiGi TV vysila v CZ 3x discowery (discovery chanel, disovery science a discovery history) - mam pocit ze sem to snad napsal dobre. Klido bych presel taky jinam, ale vzhledem k tomu, ze krom pozemniho DVB-T koukam prave na discovery, tak jinde sem bez sance
UPC Direct má taky 3 Discovery na satelitu...

14.06.2011, 13:32 |
kadel21 | Upraveno: 2011-06-14 13:33:22
to Tuner#2: jo prave ze sem v norsku, to Discovery je jeden z mala programu na ktery sem v TV koukal jinak na TV necumim, jenze mlada kouka i na jiny programy a tu norskou TV chce protoze se z toho uci trosku norstinu. Na tu TV kouknu az budu doma, top model to asi nebude, takze potom je otazka esli je receiver pro dve karticky nebo potom mit dva? Kurnik to bude zas vovladacu ze se v tom clovek nevyzna :-).
Jinak ja ani nevim esli to jede oboji pres stejnej satelit, protoze pokud ne, tak dve anteny si na barak veset nebudu :-)
jeste k ty CZ TV, ja teda vedel jenom o skylink ale oni sou jeste dalsi moznosti jak chytat CZ TV pres sat?
Kadel
pošli mi jmeno místa odkud chceš programy chytat, mrknu co ti tam pujde
Jinak když už tu byl zmíněnej ten skylink tak kdo ho máte tak mrkněte na net jestli se vás netýká výměna karet. Já už mám ty nové doma!
co sem koukal, tak to chce alespon 90 cm parabolu, problem bude možná s tím rozsahem, nevím co je u Vás za Digi TV, ale pokud je stejný jako u nás, jen je s jiným jazykem atd. ale predpokladám, že na stejný druzici, tak to chce nějaký multifeed např. Toroidal T90.
Úplně ideální ale bude když zajdeš za místním anténářem a on bude znát podmínky nejlépe, a přesně ti poradí
Big_Max: netřeba plašit lidi :-)) stačí co mě sem chodí za těžká hlavy teď...
kadel21: Digi TV (pokud to je název společnosti jsou Rumuni a platíš 260,- měsíčně) je ze satelitu Thor 0,8°W kdežto Skylink je z pozice 23,5°E takže dvě paraboly Tě neminou. V ČR je tady pak ještě UPC Direct to je ze stejné družice jako Digi TV a pak je tady ještě CS link a ten je pro změnu ze stejné pozice jako Skylink ;-)
Tuner#2: nejde o plašení jen že pokud vyměníš do konce června tak dostaneš těch 600 co výměna stojí ve formě "kreditu na programové balíčky". Potom sice karty pojedou ještě dál, ale postupně se stejně budou muset měnit a pak to bude stát 600 které člověk už nedostane ...
A nebo se pletu a je to jinak?

14.06.2011, 15:26 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-14 15:27:52
Big_Max: Nepleteš, ale já to taky napsal se smajlem tak trochu s nadsázkou. Mám z toho teď docela honičku a popravdě i dost nevděčnou. Lidi si koupí kartu někde jinde a pak přijdou, že jim to se satelitem (co jsem jim před 4 - 5 roky prodal) nejde. Jenže ono to v některých přístrojích a modulech prostě opravdu zlobí a chce se to poradit u odborníka a nebo si to napřed vyzkoušet, protože pak už není cesty zpět a málokdo slyší na to kupte si nový HD přijímač...
to Tuner#2: digi TV sem napsal jenom jako zkratku pro digitalni televizi, nazev ty tv je Canal Digital a butou to norci zadny rumuni :-)
[ Link ] a nebo je tu jeste volba get.no
[ Link ] a nebo Riks TV
[ Link ] vcera sem trochu koukal na tu prvni esli tam nekde nezmini pres kterej satelit to frci ale nic sem tam nenasel. Dva talire asi fakt ne, to ty kraviny na nove ozelim, slo spis o to ze kdyz bylo ted MS v hokeji tak sem to tu lovil pres ruzny bidny weby abych moh fandit
tak sem ted rychle prolit nejakej manulal k tomu Canal Digital a tam pisou ze by to melo ject pres nejakej Thor (1ºW) u Astry (19.2ºE) pisou ze pro napr.nemecky kanaly.
Kadel
Canal Digital je taky na 0,8W jako Digi TV. Canal digital vysílá pro Švédy, Nory, Finy atd. Kódování Conax, a pokud to nemaji spárovaný, tak se může použít u nás běžný přijímač s Conaxem, tim pádem by ti stačil jeden přijímač který má jak slot pro IRDETO/Cryptotoworks a druhý pro Conax, popř. aby měl jeden slot pro CA modul. Jak píše Tuner pro tento rozsah jsou ideální dvě paraboly, ale ten toroidal funguje taky dobře
jj, astra 19,2 je ti vcelku k ničemu, ty potřebuješ 23,5°

14.06.2011, 15:51 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-14 16:03:30
kadel21: No já to tušil, že to bude s tím Digi TV jinak... Neplést název společnosti co nabízí placené sat služby s obecným názvem!!! Mě tam zmátlo to velké D. Jinak pokud jsou z 0,8°tak můžeš řešit na CZ buď právě to DigiTV a nebo UPC Direct. Obojí cca. 300,- měsíčně na smlouvu a nebo u UPC Direct jde koupit karta na rok za 3590,- bez závazku a smlouvy... Samo musíš mít svůj přístroj (pokud ten co máte v Norsku nemá volný CI slot na modul a kartu).

14.06.2011, 16:12 |
kadel21 | Upraveno: 2011-06-14 16:14:05
Tuner#2: sorry sem nevedel ze se trefim nejakym rumunum do nazvu :-). Jinak zatim nemam zadnej receiver, nynejsi televizi sem mel pres optiku zakopanou v zemi.
to Squere: a tech 23,5° nebude to jenom pro CZ? Ja ted nasel tabulku uhlu a pro Stavanger je to uz 22,5 a jak to jde vic na sever tak se to snizuje
[ Link ] to Sestikule: sorry ze se ti tu tak roztahuju, ale esli sem pochopil tak ty uz si to cos chtel poresil?
Kadel
to je ale umístění družice na orbitální dráze. Mrkni na www.dishpointer.com, zadej tam své bydliště, vyber kterou družici chceš a můžeš ladit :-)

14.06.2011, 16:39 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-14 16:39:58
kadel21: Počkej tak si ujasněme co máš a co chceš...
1. máš TV pravděpodovbně obyč s DVB-T (na tu krom pozemního místního signálu z antény nic nechytneš).
2. máš norské programy, kde napřed tvrdíš, že přes satelit DVB-S, pak tu píšeš o optice což je kabelovka DVB-C. Tak co máš? a jak chceš Norské programy chytat?
3. Od toho co napíšeš se odvíjí sat na české.
to Squere: kouknu doma za chvili letim dom z prace.
to Tuner#2: do ted sem mel TV od firmy co mi poskytuje internet a elektriku, slo to pres optickej kabel do krabcky prisroubovany na zdi, z toho sel sitovej kabel do receiveru kterej sem mel od nich (jeste ho mam v aute) a z toho slo HDMI do TV, od tyhle firmy sem se odhlasil pac mi zrusili Discovery ani se neobtezovali mi to rict a tak sem pres net nasel par jinejch "kabelovek" ktery to Discovery maj v zakladu ale ty uz jedou pres satelit, namontujou talir na barak a pronajmou receiver pocitam, ale jeste sem se nerozohod ke ktery pujdu a jak sem si rikal ze kdyz budu mit talir na baraku ze sem si rovnou mohl koupit kartu od Skylinku na zakladni cz programy, jenze to bych asi pak musel mit jednu kartu pro norskou tv a jednu pro ten skylink (nechci v CZ uz nic platit chci jenom zaklad) no a pac o tom nemam sajnu esli to vubec de tak sem se chtel zeptat chytrejsich. Za 14 dni letim do CZ tak sem si rikal ze bych tam moh neco poridit. Talir je asi fuk jakej ten muzu koupit tu, s tim se z CR tahnout nechci :-).
Kadel
Nečet jsem to úplně celý, tak se předem omlouvam, jestli se budu opakovat. Z levnějších a hlavně perfektně funkčních HD satelitů můžu doporučit Dizipii.
[ Link ] Už jsem jich dal stovky a momentálně nemontuju nic jinýho, pokud nemá zákazník nějaký extra požadavky. Umí to i nahrávat na HDD, přehrávat fotky, MP3 a podobný kraviny, ale hlavně fakt funguje.
A co se týká výměny karet, tak za to by si někdo u Skylinku zasloužil medaili. Co to mohlo vymyslet za vola, to fakt nechápu, řešímě tenhle problém furt, protože lidi si vymění kartu a ve spoustě přijímačích nefunguje a zasekávají se (třeba Kaony). A fakt jediná pomoc je, vyměnit to za HD přijímač, protože cpát do SD přijímače modul je z 99% blbost.
P.E.T.R.K.: Přesně, ale tak i lidi jsou blbý. Končí podpora systému, ne systém jako takový, takže když chci žít s tím starým SD sráčem, tak proč měnit kartu??? NJ ovečka "poslechne" nebo spíš blbě pochopí a malér je na světě. S čím nesouhlasím je ta DiZiPia. Pokud to má SW jako Technisat SIR box (DO to má úplně stejné) tak potěš koště. Tam něco utřídit to je děs běs...
kadel21: jasně, kluci poradili, takže já už mám vyřešeno. Chtěl jsem právě dnes přes net prodloužit programový balíčky a koukal jsem tam na ten bonus 600 na novou kartu, tak jsem zatím objednal kartu a s ní rovnou vyřeším i změnu přijímače.
tak ten web od squere rika totok:
Address: furuveien 4, ålgård, norway
Latitude: 58.7763°
Longitude: 5.8335°
Satellite: 91W GALAXY 17 (G-17) | NIMIQ 1 | NIMIQ 2
Elevation: -12.0°
Azimuth (true): 95.9°
Azimuth (magn.): 95.9°
You can click and drag the marker
a TV je model SAMSUNG UE55C6005RWXXE
Kadel
Tuner#2: Třídění v Dizipii neni nějakej zázrak, ale to běžnýho uživatele asi moc netrápí, ten chce hlavně bez problémů koukat a aby ho to stálo co nejmíň peněz. Pro mě je velký plus, že kanály jdou nahrávat z USB, takže naladim jednou a jenom nahrávam z flashky. Maximálně jednou za čas přeladim, když jsou změny, nevidim v tom problém. Za ty peníze funguje supr.
Ještě dotaz na tebe, údajně by měl bejt firmware pro některý Kaony, kde by měly běhat ICE bez problémů. Nevíš o tom něco nebo kde by se dal sehnat? Nebo alespoň jaká by to měla bejt verze?

14.06.2011, 19:28 |
kadel21 | Upraveno: 2011-06-14 19:34:44
Canal Digital je taky na 0,8W jako Digi TV. Canal digital vysílá pro Švédy, Nory, Finy atd. Kódování Conax, a pokud to nemaji spárovaný, tak se může použít u nás běžný přijímač s Conaxem, tim pádem by ti stačil jeden přijímač který má jak slot pro IRDETO/Cryptotoworks a druhý pro Conax, popř. aby měl jeden slot pro CA modul. Jak píše Tuner pro tento rozsah jsou ideální dvě paraboly, ale ten toroidal funguje taky dobře
ted sem si vsim ze tuhle odpoved sem prehlidnul, no a nehodil by si mi sem link na nejaky takovy receivery ktery by to umeli. Jinak toroidal je nejakej druh talire? Nejakej specialni typ?
jeste koukam ze sem pako a nezmenil satelit u toho predchoziho prispevku. Na Astru 23.5 mi to vyhodilo toto
Your Location Satellite Data Dish Setup Data
Latitude: 58.7763°
Longitude: 5.8335°
Name: 23.5E ASTRA 3A | ASTRA 3B
Distance: 39407km
Elevation: 21.5°
Azimuth (true): 159.6°
Azimuth (magn.): 159.6°
LNB Skew [?]: -2.9°
Kadel
mrkni třeba na tenhle přijímač, designově je to pecka :-)
TechniSat Digit HD8 SX
tohle je multibeam T85 i ta by sačila, problem ale bude pokud by si chtěl o něco větší rozsah, tak už je velká ztráta zisku.
Sám za sebe bych doporučil tohle
[ Link ] třeba se u Vás nechá sehnat ještě levněji :-)
Zjisti si samo to spárování.
IRDETO jako takový neni vůbec špatný, začínají o něm uvažovat i některé kabelovky, protože LICA a její kodování CONAXáckých karet je hrozně drahé. Naproti tomu, se mohl SKYLINK vydat cestou CONAXu a bylo by vše mnohem jednodušší, protože většina uni čteček je stejě conax, trh by se ale moc nehýbal, proto vymýšlý kraviny
to Squere: diky za pomoc, tak sem se jen tak v rychlosti kouknul co by to stalo tady a vychazi to 3x drazsi (ono myslet ze to tu najdu levnejsi bylo dost naivni :-)). Zkusim napsat za zakaznickou linku nektery z tech poskytovatelu esli musim mit jejich receiver nebo ne a uvidi se. Tady na tom foru sem koukal ze je to v podstate nelegalni sledovat CZ TV v cizine, nechapu (
[ Link ] ).
nee, to se pleteš, nevim jak je na tom skylink ale tomu si myslim ze by u to melo byt jedno, na to co si koukal je Digi TV to je neco podobneho jako Skylink ale jsou to ti Rumuni :-D ty byly vždycky jiný
kadel21: Aha už to chápu, do teď jsi měl kabelovku a jejich box. TV umí jen DVB-T co jsem tak zběžně koukal, takže ta mám slouží jen jako monitor a teď je otázka co na ty norské programy pořídíš...
1. Pokud budeš mít sat a oni budou vysílat z 0,8°W Thor a dají Tě k tomu receiver s kartou, tak je otázka zda ten jejich box bude mít i další CI slot a bude v něm chodit i jiná karta a zda bude umět naladit i jinou družici (pro nás důležitou 23,5°E). Pokud ano, tak by Tě stačil CAM modul a karta.
2. Pokud ten jejich box ale bude omezen jen na jejich vysílání a kartu, tak druhému sat. přijímači se nevyhneš...
Co se týče antény, tak z 0,8°W jak jsem psal vysílá DigiTV a UPC Direct, ale u těch se platí paušál a nebo jedině 2. parabola a chytat Skylink či CS link.
P.E.T.R.K.: Právě že třídění při docela časté změně a přidávání stanic je dost důležitá vlastnost. Nahrávat seting přes flash disk umí dnes snad každý přijímač s USB ;-) S Kaonama moc zkušenost nemám, nikdy jsem jich neprodal žádné větší množství a zatím mě s ICE kartou pod rukama neprošel. Ono to nefungování je jak na straně výrobců, tak i Skylinku. Skylink většinu problémů odstranil a třeba Technisat se zavázal, že udělají nové SW do starých boxů. Uvidíme, každopádně bordel to je :-/

15.06.2011, 06:29 |
kadel21 | Upraveno: 2011-06-15 06:30:12
to Tuner#2: diky, zkusim napsat nejakymu tomu poskytovateli jak to ma. A to monstrum co daval Squere link, s tema nekolika "snimacema" nebo jak se tomu rika by me nespasil? Ty dve anteny fakt nechci, nechci to tu mit jak v Hustonu :-).
Kadel
Tak spasí, ale ta anténa stojí víc než dvě obyč ;-) pokud cena nevadí, tak by to taky mělo běhat.
kadel: ještě jsem ti tam psal multibeama T85
[ Link ] to, že je tam nandáno tolik LNB neznamená, že jich tam musíš mít také tolik. Každopádně T85 bude taky fungovat. Jde pak ale o přesné nastavení podle měřáku. Když to blbě nastavíš, můžou ti padat koncové programy.
tak sem chvili zase koukal na ty tv poskytovatele. Riks tv muzu skrtnout pac ty nejedou pres satelit, pak zbejva to Get.no ale u nich sem v FAQ nasel ze musim pouzivat jenom jejich dekodery. Tak sem ted napsal na zakaznicky centrum canal digital esli je mozny mit svuj hardware tak uvidim co mi napisou.
Jinak antenu s tema vice snimacema bych poridil ikdyz je kapanek drazsi, ted de o to esli je nejakej ten dekoder kterej ma dva sloty na ty karticky?
Kadel
Squere: No tak ten muultibeam bych rozhodně nedoporučil. Vem si že šilháš víc jak 24° a na to 85tka prostě nestačí. Toroid to řeší dvojitým odrazem, tam by to mohlo chodit, ale tady tomu moc nevěřím...
JJ přijímač s dvou slotama je to problém není. Problém by ale byl pokud by párovali Norové karty. Pak je jejich karta spárovaná s výrobním číslem jejich boxu... U nás to tak má Digi Tv a částečně UPC Direct. Skylink a CS link zatím karty na přístroje nepárujou.
to tuner2: tady jd aletaké o tvar paraoly, který není standardní. Výrobce uvádí rozsah až 48 stupňů. Jde o to, že běžná anténa má do šířky většinou 70 - 80 cm, tato má však 90 cm. Běžně se pro tento rozsah instaluje, takže nevím v čem by měl být problém např.
[ Link ]
Squere: Jasný to vím, koneckonců mám jí právě za zády, ale on to chce používat v Nosrku a když koukneš na diagram, tak je otázka zda to tam prostě našilhá na tuhle anténu:
[ Link ]
na to jsem koukal včera na parabola.cz Taky jsem se ptal, kde přesně bydlí a myslím si, že to problém nebude. Jak jsem ale psal včera, ať se dojde přímo zeptat u nich nějakýho televizáka, ten mu poradí nejlíp. Je ale otázka, zda tam jsou televizáci jako u nás, kde si většinou hrajou na partizány, pokud si to nenecháš udělat od nich :-)
JJ v tom souhlas, místní to bude mít naměřené a bude vědět ;-)
diky kluci, uvidim co mi napisou (esli vůbec napisou) z toho Canal Digital, pak budu postupovat dal.
to Tuner#2: ty to primo prodavas takovy veci jo? Jak je velky to baleni toho talire s tema nekolika snimacema (ten Toroidal 90), do letadla asi moc, ale v zari mozna pojedu autem.
Kadel
Je to krabice 90 x 100cm a na hloubku asi 15 - 20cm. Autem určitě.

15.06.2011, 21:29 |
kadel21 | Upraveno: 2011-06-15 21:30:15
tak mi prisla zprava z canal digital, ktere sice neodpovida uplne na co sem se ptal, ale odpovedeli mi ze abych mohl prijimat jejich tv a tu ceskou tak musim mit dekoder pro dve karty a parabolu co umi dva satelity, coz asi znamena ze jim je asi fuk esli mam svuj HW. Jeste sem jim napsal zpet tak uvidim.
Jinak sem zabrousil na mistni inzerci na nasel kousek od bydliste jetou antenu T90 a dekoder pro dve CI, myslite ze by to mohlo byt to co potrebuju?
[ Link ] Esli jo to bych pro to o vikendu mozna sjel :-)
Kadel
koukal sem na ten typ decoderu je to pekne stary, ktery nebude mit tu IRDETO ctecku takze na prd, to asi ani neni HD ne?
Kadel
poli odkaz na ten přijímač a jeho parametry. pokud bude mít dva CI sloty, tak budeš muset koupit dva CA moduly (cena do 1000 Kč/ks)ale už jen z důvodu upgrade a podpory bych šel do něčeho novějšího

16.06.2011, 08:43 |
kadel21 | Upraveno: 2011-06-16 08:45:22
to Squere: tohle sem vygugli k tomu starymu dekoderu
[ Link ] Jinak mozna, pokud by byl dekoder na prd mozna by se vyplatila vzit jenom samotna antena s tema LNB.
K tem LNB jeste, nasel sem tu prodejnu se satelitama a tam kdyz si rozkliknu LNB tak tam jich je halda a k tomu nejaky decibely, tam je rozdil taky pro HD, digi, analog?
Jinak Canal Digital pouziva karty conax a ten skylin chce to irdeto, takze bude potreba koupit dekoder co umi tuty dve karty a asi to bude kupovat v CR pac tady to nevychazi moc lacino
Kadel
EDIT: tak ted dosel mejl ze maj ty jejich karty sparovany s jejich prijimacema, takze se dvoum prijimacum nevyhnu asi
hmm modelový rok 2002 - nebrat :-)
mno LNB by fugovat meli, ale je to otazka stokorun. LNB do 0,3 dB šumu je v pohodě, ještě muzes mrknout k nim na web nebo se jich zeptat (v tom canal digital)jestli nemaji v nabídce přijímač, který oni spárují s tou jejich kartou, a ktery by mel jeste jeden volny CI slot, do kteryho by se nechal vlozit CA modul. Kdybys otřeoval dělam velko/malo obchod
to Squere: no tak sem jim napsal cos psal, esli teda maj nejakej dekoder kterej umi dve karty a odpoved me zase dostala. Ze prej maj jenom dekodery lokly pro jejich karty, ale ze se mam podivat nekde v online shopech esli najdu dekoder kterej je "otevrenej" pro jejich kartu a ma jeste jeden slot. Tak ted fakt uz nechapu.
Kadel
tak sem si to ujasnil, vlez sem jim na online chat a potvrdili mi ze jako fyzicka osoba nemuzu pouzivat vlastni dekoder a jediny reseni pro me je mit ty dekodery dva :-( . Tak to jeste rozmyslim. Zatim diky za podporu, kdyby se neco zmenilo muzu se treba ozvat na mejl/icq?
Kadel
jj, např. icq: 230283951, koutnik@kdigi.cz
diky. Jeste sem nasel u mistniho prodejce audio-video tuten prijimac u kteryho pise ze umi dve karty a ze by mel umet i Canal Digital
[ Link ] mozna se tam zajedu podivat o vikendu nebo pristi tyden zjistit co a jak. Cena je kapanek horsi nez v CR (cca 7500,-Kc).
Kadel